Welkom op de site van Carolien Magnus.

Carolien (1945) is beeldhouwer en maakt stenen beelden. Haar werk is half figuratief en abstract. Daarbij gaat ze uit van wat de vorm van de steen al in zich heeft en zoekt naar grote lijnen en spanning tussen vlakken en rondingen. Al werkend groeit er een relatie met de steen. Door kijken en aftasten volgt een eindresultaat dat precies zo had moeten zijn. Dit proces blijft haar verwonderen. Ze streeft ernaar om haar beelden lichtheid en vaart te geven.

Tijdens haar loopbaan als sociologe besefte Carolien dat vormgeving belangrijker voor haar was dan beleid en onderzoek. Ze begon met een tweejarige cursus fotografie. Bij beeldhouwer Kees Verwey in Amersfoort volgde ze workshops en momenteel volgt ze de opleiding tot beeldend kunstenaar aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst (VABK) in Zeist. Ze werkt in haar tuinatelier in Amersfoort.

Carolien maakte deel uit van de kunstenaarsgroep van Stichting Absoluut Kunst&zofoort in Amersfoort en exposeert regelmatig in Galerie Absoluut. Daarnaast is zij lid van Het Kunstgilde Utrechtse Heuvelrug. In haar vrije uren speelt ze dwarsfluit in verschillende ensembles.

Door de kop GALERIE aan te klikken kunt u haar werk bekijken.
Onder CONTACT kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief.

 

foto Cees Wouda